Herkes yanlış biliyor: Ne yoğurt ne peynir, en sağlıklı süt ürünü

Vücudun temel yapı taşlarından biri olan protein, kas onarımına destek olurken, hormon ve enzim üretimini sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirip metabolizmayı hızlandırır.

Protein fiziksel sağlığa pozitif anlamda etki ederken metabolizmayı da hızlandırır. Protein ağırlıklı beslenmek bu yüzden önemlidir. Protein kas kaybını önler, vücudun hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlar ve kilo vermeye yardımcı olur.

Süt ürünleri yalnızca protein değil kalsiyum bakımından da zengin besinlerdir. Skyr ise diğer süt ürünleri arasında faydalarıyla öne çıkıyor.

İskandinav mutfağından gelen ve son yıllarda popülerlik kazanan bu süt ürünü, yüksek protein içeriği, düşük yağ oranı ve kremsi yapısı nedeniyle rağbet görüyor.

İşte skyr’nin faydaları:

ZAYIFLAMAK İSTEYENLER İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN!

Skyr, kas kütlesini korumaya ve artırmaya yardımcı olan yüksek kaliteli protein içerir. Bu, özellikle spor yapanlar veya kilo vermek isteyenler için önemlidir.

HEM AZ KALORİLİ HEM DE YAĞ ORANI DÜŞÜK

Düşük kalorili bir seçenek olması, kilo kontrolü sağlamaya çalışan bireyler için ideal bir besindir. Yağ oranı genellikle çok düşüktür.

TAM BİR PROBİYOTİK DEPOSU

Fermente bir ürün olduğu için bağırsak sağlığını destekleyen probiyotikler içerir. Bu, sindirimi düzenlemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir.

B VİTAMİNİ VE MİNERALLER BAKIMINDAN ZENGİN

Yüksek kalsiyum içeriği ile kemik sağlığını destekler. Ayrıca B vitaminleri ve diğer mineraller açısından da zengindir.

UZUN SÜRE TOK HİSSETMENİZİ SAĞLIYOR

Yüksek protein ve yoğun yapısı sayesinde uzun süre tok hissetmenizi sağlar, bu da atıştırmalık ihtiyacını azaltabilir.

DÜŞÜK LAKTOZ ORANI

Laktoz oranı düşük olduğu için laktoz intoleransı olan kişiler tarafından da genellikle daha kolay sindirilir.

SKYR NASIL TÜKETİLİR?

Skyr, tatlıdan tuzluya kadar birçok tarifte kullanılabilir. Meyve, bal, granola veya fındıklarla tatlandırılabilir; aynı zamanda soslarda veya smoothielerde de kullanılabilir.

Kahvaltıda: Meyve ve yulafla.

Ara Öğün Olarak: Bal ve cevizle.

Spor Sonrası: Yüksek proteinli bir atıştırmalık olarak.

CNNTürk

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top